Terlajak Highway...


Terlajak perahu boleh diundur, terlajak highway kene tunggu exit seterusnya. Begitulah kejadian paling bersejarah yang telah dialami oleh saya dan juga co-pilot saya. Terlepas exit dan terus bergelak ketawa. Hahaha. Mungkin sudah ditakdirkan begitu sape tahu kan. Hehehe.

Read More →

[Food] Burger Ijan


Burger Ijan, pernah memasuki dalam rancangan Warung Kita kalau tak silap. Burger Ijan terletak di Paroi dan siyesli ramai pelanggan yang mengunjungi kedai Burger Ijan. Sebelum masuk TV dah terkenal inikan pula selepas masuk TV, bertambah-tambah terkenal la Burger Ijan nampaknya. Marilah ramai-ramai makan buger ijan ohoi~.

Read More →

Pengembaraan Seremban


Cerita bermula selepas kami pulang dan beransur dari kenduri kawen sepupu saya dalam pukul empat petang. Ingatkan nak terus pulang ke taman budi dan ilmu tapi hajat ditangguh seketika. Perjalanan diteruskn ke bandar Senawang untuk menghantar external harddisk baru kepada kakak kawan saya yang turut serta pergi ke kenduri kawen. Total member yang ikut ada 3 orang campur saya ada 4 orang semuanya.

Read More →

[Wedding] Umairah & Anas


Cerita pengembaraan kat Senawang tu nanti la saya update lain. Ini ada yang lagi important! Sahabat saya sejak dari sekolah rendah sampai sekarang sudah pon menjadi isteri kepada Anas Rosedi. Nama diberi Umairah bte Esa merupakan kawan sejak dibangku sekolah lagi. Mula mengenali beliau sejak berumur tujuh tahun. Sekarang sudah berumur 23 tahun. Sudah mengenali beliau selama 16 tahun. Lama tu. Sangat lama.

Read More →

[Wedding] Cousin


lhamdulillah. Majlis akad nikah berjalan dengan lancar dan majlis walimah juga selamat dijalankan. Keluarga saya sudah semakin berkembang. Majlis akad nikah berlangsung pada hari sabtu 10 Mac 2012 dan walimah dijalankan pada hari berikutnya di dewan sekolah. Sekolah mana saya pun dah tak ingat sebab pergi dalam keadaan tergesa-gesa dan sesat nak cari dewan tersebut. Hehe.

Read More →

[Movie] This Means War


Movie yang dibintangi oleh Tom Hardy, Chris Pine, dan Reese Witherspoon. Movie ni memang best bagi saya. Pada asalnya, saya telah pasang azam untuk tidak menonton mana-mana movie di pawagam pada semester baru ini tapi azam itu hanya tinggal azam. Mungkin akan diteruskan pada semester akan datang. Berbalik kepada movie ini. Siapa dah tengok This Means War? Yang belum tengok nanti tengok ye.

Read More →

Bersawang #001


Sudah lama sangat rasanya tak update belog kesayangan. Sayang la sangat, kalau sayang takde la kene tinggal lama-lama. Hehehe. Last update 9 Februari, sekarang ni bulan Mac pon dah nak beransur. Sibuk sangat dah ni rasanya. Lepas ni nk count la bpe bnyk dah tinggal belog sampai bersawang camni. Sekadar peringatan untuk kali keberapa saya membiarkan belog tanpa update. #001 sudah bermula dengan post ini. Banyak sebenarnya cerita tapi masa jer tak mengizinkan. Sempena cuti yang tak seberapa hari ini, saya akan cuba update belog hari demi hari, jam demi jam, minit demi minit dan saat demi saat. #poyoje

nota kaki: jgn la sampai tambah lagi satu kosong kat depan tu -.-

Read More →

 

Copyright © 2012 ShazwanZahry | Powered by Blogger | Template by 54BLOGGER