Plume!


Sebelum ini saya ada buat entri mengenai Hotot iaitu twitter client untuk desktop. Kali ini saya ingin berkongsi application twitter untuk android, Plume! Ye Plume. Pernah dengar tak? Belum pernah dengar? Baik cepat-cepat browse kat Play Store untuk anda cuba sendiri.

Read More →

Sayonara Lolipop


Tanggal 4 November 2012 bersamaan dengan hari Ahad, saya sudah melepaskan salah satu barang kesayangan saya. LG GD580 aka Lolipop kini sudah berada ditangan orang lain. Membuat keputusan untuk menjual Lolipop amat sukar untuk mendapat kata putus.

Read More →

Tutorial Nexus Jelly Bean


Haaa...ada sesiapa diluar sana yang menggunakan Samsung Galaxy Nexus dan masih lagi belum bertukar kepada Jelly Bean? Masih tidak tahu caranya? Tidak berani untuk kacau root? Saya ada penyelesainnya. Sangat mudah dan cepat. Tanpa guna custom ROMs atau root.

Read More →

[Video] FT Island - I Wish

Read More →

BBQ Time!


Sebelum pulang ke kampus tercinta, alhamdulillah sempat menghabiskan masa bersama dengan famili, pakcik makcik dan sepupu yang ada. Mari kita ber'BBQ'!! Lama dah tak ber'BBQ' bersama-sama. Aidiladha masih terasa dengan kehadiran daging-daging lembu. Nasib baik tade daging kambing, kalau tak makin bertambah-tambah makanan yang terhidang. Bersyukur dengan apa yang ada. Hehehe.

Read More →

Seharian Aidiladha


Seharian di Aidiladha. Raya kali ini ada kelainan sikit sebabnya saya tidak solat sunat Aidiladha di masjid kampung saya tetapi di Masjid Sultan Ismail. Kali ini, semua ahli keluarga turut serta menunaik solat sunat Aidiladha bersama-sama dan ini merupakan kali yang pertama. Hehehe. Nampaknya lepas ni memang solat kat Masjid Sultan Ismail je jawabnya.

Read More →

Selamat Hari Raya Aidiladha


Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada seluruh muslimin dan muslimat. Kepada mereka yang mengerjakan ibadat haji, semoga ibadat anda semua diterima dan insyaAllah mendapat haji yang mabrur. Kepada mereka yang mempunyai rezeki lebih untuk mengerjakan ibadah qurban, selamat berqurban pada esok hari. Mudah-mudahan pada tahun hadapan dipermudahkan untuk diri ini melakukan ibadah qurban dan juga merancang dari awal untuk menunaikan rukun Islam ke lima. Tak salah simpan duit sikit-sikit bila dah mula bekerja nanti kan? Itu adalah salah satu dari usaha kita untuk menyempurnakan rukun Islam yang kelima.

Read More →

Twitter Client: Hotot


Siapa kat sini tak ada twitter angkat tangan? Yang dah ada tu teruskan lah bertwitter dan yang belum ada tu, kalau nak buat silalah buat kalau nak. Tak susah pon, anda hanya perlu register dan pastikan anda mempunyai akses internet yang stabil.

Read More →

Yes! 4G New Promotion!


Hari ini saya ingin berkongsi dengan anda semua satu promosi yang pada saya menarik dan sesuai untuk meraka yang mendambakan perkhidmatan internet yang laju seperti saya. Dijamin laju dengan tawaran dan promosi yang sangat hebat sehingga sukar dipercayai.

Read More →

Kursus Pra - Perkahwinan 2012


Alhamdulillah. Setelah meluangkan masa selama dua hari di hujung minggu ini bagi mendengar ceramah, pesanan, nasihat dan juga kata-kata azimat dari penceramah yand di undang khas ke Kursus Pra-Perkahwinan 2012 yang ditempatkan di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, akhirnya tamat sudah dan saya juga telah memperolehi sijil yang sekaligus melayakkan saya untuk memohon borang kahwin pada masa akan datang. Alhamdulillah ^_^

Read More →

Summary First Week Syawal 1433


1 Syawal 1433

First day Syawal bersama family tercinta, saling bermaafan sesama ahli keluarga dan ziarah sanak saudara terdekat di kampung. Petangnya pulang ke muar dan berkumpul disana hingga lewat malam dan pulang semula ke kampung halaman.

Read More →

Oppa Gangnam Style


Sejak kebelakangan ni banyak orang memperkatakan mengenai video Oppa Gangnam Style dan sudah jadi macam satu trend di seluruh dunia dan Malaysia juga tidak ketinggalan dengan video clip Oppa Gangnam Style. Tapi yang menariknya, banyak dah versi tarian Oppa Gangnam Style ni. Hahaha. Jom tgk satu persatu.

Read More →

1 Syawal 1433


Alhamdulillah. Selesai sudah sebulan kita berpuasa sekarang masanya untuk meraikannya. Sekarang ni sudah masuk 11 Syawal tapi saya baru la terkedek-kedek nk update blog. Yer la, raya katakan. Mana ada masa nak berblog ni. Hehehe.

Read More →

Aidilfitri 1433


Alhamdulillah. Bertemu lagi kita di bulan Syawal setelah sebulan berpuasa di bulan Ramadhan. Bulan kemenangan bagi seluruh umat Islam. Hari ini dah Syawal ke-6. Sudah hampir seminggu beraya baru dapat nak update blog (sebenarnya malas nak update hihihi). Tiba-tiba hari ni rajin pula nak update. Alang-alang dah rajin tu, niat di hati nk update banyak entri terus malam ni. Kita tunggu dan lihat. Hehehe.

Di kesempatan ini, saya dengan rasa rendah hatinya ingin memohon ampun dan maaf andai diri ini ada melukakan hati sesiapa, menyakiti hati sesiapa, bagi sesiapa yang terasa, dan jika ada diantara entri yang saya tulis ini ada ketidakpuasan hati, saya mohon ampun dan maaf sangat-sangat. Maafkan saya ye. Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin saya ucapkan kepada rakan taulan, sahabat handai, sanak saudara, dan yang paling penting untuk sesiapa sahaja yang rajin membaca entri saya. ^_^

nota kaki: doodle tu eni buatkan sebab sy request..hahahha

Read More →

Ramadhan 1433


Tinggal beberapa hari sahaja lagi kita akan meninggalkan bulan Ramadhan 1433. Sampai ketemu lagi pada tahun hadapan atau mungkin ini Ramadhan terakhir buat diri ini? Siapa tahu. Perbanyakkanlah amalan dan tingkatkan mutu ibadah. Masih belum terlambat untuk kita mengejar pahala di bulan Ramdhan yang mulia ini.

Read More →

[Game] Orc Must Die 2


Currently playing Orc Must Die 2 (OMD2) game. Memang terbailk. Ingatkan dah habis untuk Orc Must Die! (OMD), tapi sambung pula OMD2. Siap ada jalan cerita lagi dan mentor kepada War Mage (WM) hidup kembali. Bukan setakat itu sahaja, ada lagi penambahan karakter dalam OMD2, kalau dulu hanya ada WM, sekarang dah ada Sorceress. So boleh pilih nak main karakter lelaki atau perempuan.

Read More →

[Video] Sepasang Baju Kurung


Harapnya dapatlah kita mendapat pengajaran dari video ini. Sesungguhnya syurga terletak dibawah kaki ibu. Sama-sama kita renungkan.

Read More →

Tarikh Melihat Anak Bulan


Dalam sedar tak sedar, tinggal beberapa hari lagi sahaja untuk kita bertemu dengan bulan mulia bulan Ramadhan. Bulan yang penuh keberkatan, bulan yang ditutup segala pintu neraka dan dibuka segala pintu syurga, bulan dimana kita diseru untuk mempertingkatkan amal dan beribadah.

Read More →

[Video] Ainan Tasneem Aku Suka Dia

Akhirnya dah keluar official video Aku Suka Dia from Ainan Tasneem. Bakal lahirnya lagi seorang artis baru yang bakal mencipta nama suatu masa nanti. Layan~~~

Read More →

[Food] Burger Bob Pahlawan


Dah lama tak update pasal makanan. Info terbaru Burger Bob!!! Sekarang Bob dah tambah menu baru dan menu baru ni sangat-sangat da bomb!!! Mesti kene kasi try dulu baru taw sedap tak sedap. Tengok depan mata memang pikir dua kali boleh habes atau tidak.

Read More →

Wajah Baru!!


Kini blog saya berwajah baru!!! Setelah lama ditinggalkan tanpa sebarang update akhirnya kini mula semula aktif (kononnya la). Moga dengan wajah baru blog saya ini dapat menaikkan semangat saya sendiri untuk rajin update dan kemaskini blog walau sesibuk mana sekali pun. InsyaAllah ^_^

Read More →

Sunny GO!

Sunny GO! merupakan sebuah kapal didalam anime One Piece. Kepada peminat-peminat One Piece pasti tahu nama kapal yang dimaksudkan iaitu kapal kedua yang digunakan oleh Luffy dalam pelayarannya, dan kapal yang pertama ialah Going Merry. Punya la fanatik dengan anime One Piece, saya sampai sanggup order dari member kat Jepun dan bawa pulang bersamanya. Hahahaha.

Read More →

Terlajak Highway...


Terlajak perahu boleh diundur, terlajak highway kene tunggu exit seterusnya. Begitulah kejadian paling bersejarah yang telah dialami oleh saya dan juga co-pilot saya. Terlepas exit dan terus bergelak ketawa. Hahaha. Mungkin sudah ditakdirkan begitu sape tahu kan. Hehehe.

Read More →

[Food] Burger Ijan


Burger Ijan, pernah memasuki dalam rancangan Warung Kita kalau tak silap. Burger Ijan terletak di Paroi dan siyesli ramai pelanggan yang mengunjungi kedai Burger Ijan. Sebelum masuk TV dah terkenal inikan pula selepas masuk TV, bertambah-tambah terkenal la Burger Ijan nampaknya. Marilah ramai-ramai makan buger ijan ohoi~.

Read More →

Pengembaraan Seremban


Cerita bermula selepas kami pulang dan beransur dari kenduri kawen sepupu saya dalam pukul empat petang. Ingatkan nak terus pulang ke taman budi dan ilmu tapi hajat ditangguh seketika. Perjalanan diteruskn ke bandar Senawang untuk menghantar external harddisk baru kepada kakak kawan saya yang turut serta pergi ke kenduri kawen. Total member yang ikut ada 3 orang campur saya ada 4 orang semuanya.

Read More →

[Wedding] Umairah & Anas


Cerita pengembaraan kat Senawang tu nanti la saya update lain. Ini ada yang lagi important! Sahabat saya sejak dari sekolah rendah sampai sekarang sudah pon menjadi isteri kepada Anas Rosedi. Nama diberi Umairah bte Esa merupakan kawan sejak dibangku sekolah lagi. Mula mengenali beliau sejak berumur tujuh tahun. Sekarang sudah berumur 23 tahun. Sudah mengenali beliau selama 16 tahun. Lama tu. Sangat lama.

Read More →

[Wedding] Cousin


lhamdulillah. Majlis akad nikah berjalan dengan lancar dan majlis walimah juga selamat dijalankan. Keluarga saya sudah semakin berkembang. Majlis akad nikah berlangsung pada hari sabtu 10 Mac 2012 dan walimah dijalankan pada hari berikutnya di dewan sekolah. Sekolah mana saya pun dah tak ingat sebab pergi dalam keadaan tergesa-gesa dan sesat nak cari dewan tersebut. Hehe.

Read More →

[Movie] This Means War


Movie yang dibintangi oleh Tom Hardy, Chris Pine, dan Reese Witherspoon. Movie ni memang best bagi saya. Pada asalnya, saya telah pasang azam untuk tidak menonton mana-mana movie di pawagam pada semester baru ini tapi azam itu hanya tinggal azam. Mungkin akan diteruskan pada semester akan datang. Berbalik kepada movie ini. Siapa dah tengok This Means War? Yang belum tengok nanti tengok ye.

Read More →

Bersawang #001


Sudah lama sangat rasanya tak update belog kesayangan. Sayang la sangat, kalau sayang takde la kene tinggal lama-lama. Hehehe. Last update 9 Februari, sekarang ni bulan Mac pon dah nak beransur. Sibuk sangat dah ni rasanya. Lepas ni nk count la bpe bnyk dah tinggal belog sampai bersawang camni. Sekadar peringatan untuk kali keberapa saya membiarkan belog tanpa update. #001 sudah bermula dengan post ini. Banyak sebenarnya cerita tapi masa jer tak mengizinkan. Sempena cuti yang tak seberapa hari ini, saya akan cuba update belog hari demi hari, jam demi jam, minit demi minit dan saat demi saat. #poyoje

nota kaki: jgn la sampai tambah lagi satu kosong kat depan tu -.-

Read More →

Pengembaraan Sungai Pisang


Aktiviti pertama setelah cuti semester, mandi manda! Dah lama rasanya tak berendam kat air terjun. Lagi-lagi sekarang ni tengah panas, dapat berendam memanga sangat la ternikmat rasanya. Ditambah lagi dengan kesejukan semulajadi hutan alam fauna. Memang terbaik dan sangat sejuk sampai menggigil-gigil. Tak tipu punye!

Read More →

Cuti Hampir Tamat


Terasa sekejap sangat cuti yang diberikan. Walaupun sudah hampir tiga minggu tapi masih belum cukup untuk saya. Masih banyak lagi perkara yang belum dilaksanakan. Alahai cuti, kenapa la sekejap sangat. Bagi la satu minggu extra please. Alang dah kene naik hari rabu, apa salahnya bagi extra tiga hari cuti.

Read More →

Fibox


Chatbox satu keperluang yang sememangnya agak perlu didalam sebuah blog dimana rakan-rakan blog boleh berinteraksi sesama mereka. Tidak kurang juga kepada mereka yang mahu mempromosi blog mereka sendiri dengan meninggalkan jejak di chatbox sesebuah blog.

Read More →

Iklan Terbaik


Pernahkah andan melihat sesuatu iklan dan iklan itu membuatkan anda berasa sedih sehingga mengeluarkan air mata? Saya pernah dan saya tidak malu untuk mengaku saya menangis sesudah habis saya melihat iklan itu. Bukan senang untuk individu menitiskan air mata dengan hanya melihat iklan yang mengambil masa 3 hingga 5 minit. Iklan apekah yang saya maksudkan, sila tonton dan lihat video dibawah ini:

Read More →

Peribahasa Melayu


Entri kali ini lebih berilmiah sedikit kerana saya akan berkongsi cerita tentang peribahasa. Peribahasa yang mebuatkan anda tertanya betulkah peribahasa ini. Pernahkan anda terdengar akan peribahasa ini, "Harapkan pagar, pagar makan padi" dan juga "Bagai melepaskan batuk ditangga"? Mari sama-sama kita mengambil tahu serba sedikit tentang kedua-dua peribahasa ini.

Read More →

Movie 2012


Tahun lepas sudah menyaksikan movie terbaik seperti Real Steel, Transformers III, Green Lantern, Sherlock Holmes, Mission Impossible 4 dan lain-lain lagi. Tapi bagi saya, Real Steel merupakan movie terbaik pada tahun 2011.

Read More →

German Deli Imbiss


Fast update. Azam Tahun ini ialah takkan membiarkan blog ini sunyi tanpa cerita. Paling kurang wajib ada satu cerita setiap minggu. Hehehehe. Jadi cerita minggu ini adalah pasal Burger. Even tengah minggu exam and supposedly kene cerita pasal exam tapi saya nak cerita pasal makanan jugak.

Read More →

 

Copyright © 2012 ShazwanZahry | Powered by Blogger | Template by 54BLOGGER