Subway Popcorn

Hari yang mengenyangkan. Hari khamis yang sepatutnya disunatkan untuk berpuasa tetapi sudah jadi terbalik. Perut sudah kenyang tapi hati masih belum senang. Banyak lagi perkara masih belum dilaksanakan.

Untuk entri ini, kita cerita pasal makan untuk hari ini saja iaitu hari khamis. Hari dimulakan dengan bangun untuk solat subuh (bukan subuh dinasour yer), dan diteruskan dengan bersarapan seperti yang sudah dirancangkan pada hari sebelumnya. Nasi Lemak Sungai Pusu menjadi sasaran seawal pukul 730 pagi waktu tempatan. Last makan kat tempat tersebut dalam 2 bulan lepas sebelum tamatnya semester panjang. Ni bukan nak promote, tapi siyesli nasi lemak kat situ memang superb. Popular dikalangan student engineer dan juga student lain gak. Kalau kene masanya tue, memang penuh ar kedai tue bak kata member la. Tapi setakat yang saya pergi, belum bersesak lagi la untuk mengambil makanan. Mungkin terlalu awal. Pastu balik, singgah topup minyak jap dan sambung buat prototype.

Read More →

Toon Boom



Many things happen to me these past few days and alhamdulillah I've done through it pretty well. ^_^

Mari bercerita pasal toon boom. OK honestly nak bagitahu, animation is not really my field. All the sketches and the cartoon, I like it but doesn't mean I want to make it myself. It's need many complicated steps that make me feel "uuggghhhh". That reflect how I'm not like to create an animation. Sketching, drawing, oh and one more thing..I'm really bad in drawing. Seriously no offense. It's suck! Hahaha.

Read More →

22nd


I'm really excited to write this entry coz what, coz it's about the present that I received from one of my friends. Honestly, I'm truly deeply happy when I received the present coz I never expect that. Ok2, the stories begin here, it was really a heaven rain on that day, so I decide to take this person coz I know the rain will never stop at that time. This do not want me to get into trouble just bcoz want to pick 'this person'. At last I just pick up 'this person'.

On my way, the traffic was so uugghh, plus the heavy rain but I am getting used to it coz it is always rain every time I went back to my hometown. I just take my time and drive slowly to avoid any bad things happen. Arriving to the destination and I see this person face, this person look very tired. Maybe it's bcoz of the long journey from this person hometown.

Read More →

Entri Pertama


It's been a while since I write blog. So, sekarang bila nak start menulis kembali ada terasa kekok. Ye la, dah berzaman tak mengarang kat blog ni ha. Selalu mengarang kat dalam paper exam je. Itu pun bila masa exam je la, kalau tak memang jarang la nak menulis ni.

Hari ni Jun 4, masa sekarang 8.16 pagi. Lokasi, rumah tercinta. Suasana pagi dikampung sangat nyaman dengan radio yang mendendangkan lagu nasyid, almaklum la, radio Ikim, siaran kegemaran mama. Hehehe. Baru usai hujan sebenarnya, sejuk gile. Ikutkan hati, nak jer berselubung lagi dalam selimut tu, tapi memandangkan jarang bebenor nak sampai rumah ni, mari la menghabiskan masa bersama keluarga.


Read More →

 

Copyright © 2012 ShazwanZahry | Powered by Blogger | Template by 54BLOGGER