SNSG


Terjumpa video ini semasa melayari internet. Bukan setakat KPop, JPop mahupun Mpop, sekarang dah ada keluaran baru. Hehehe. Layan.

Read More →

CCRN 3152

Alhamdulillah. Subjek CCRN 3152 Recreation II berakhir dengan jayanya petang semalam. Dengan itu berakhir sudah subjek untuk skill saya di Taman Ilmu dan Budi ini. Tak sangka, rasa macam minggu lepas je daftar masuk Taman Budi dan Ilmu ni, semester depan dah nak masuk tahun keempat bermakna sudah tidak punye banyak masa saya di tempat ini.

Read More →

Review: Real Steel

Real Steel is seriously awesome! Bermula dari awal cerita hingga ke plot peleraian sangat-sangat menarik. Movie yang dipenuhi bukan setakat dengan aksi tetapi ada juga babak-babak sentimental dimana menunjukkan betapa eratnya perhubungan pertalian darah diantara ayah dan anak biarpun tidak pernah berjumpa.

Read More →

Kemiskinan


Miskin. Saya pasti semua orang tahu miskin tu apa. Untuk entri kali ini, saya akan cerita perkara yang berkaitan dengan miskin.

Read More →

The Band Perry - If I Die Young


Read More →

TIESTO!!

Ok tak nak tulis panjang lebar kerana satu je nak cakap kat sini TIESTO sangat SEDAP!!! Seriusli the best ever burger saya pernah makan. Even kene tunggu lama disebabkan ramai pelanggan tapi masa menunggu itu sangat berbaloi bila TIESTO berada dimulut anda.

Read More →

Yes! 4G

Yes! Saya sangat berpuas hati dengan perkhidamatan yang diberikan oleh pihak Yes! 4G. Rate download upload yang sangat memuaskan serta kelajuan internet yang konsisten membuatkan saya tak pandang perkhidmatan internet yang lain seperti kuning, merah dan ungu.

Read More →

Jazmine Sullivan Bust Your Windows

Lama dah rasanya tidak berkongsi lagu kegemaran. Lately, saya sangat suka mendengar lagu Jamine Sullivan bertajuk Bust Your Windows.Enjoy!


Read More →

Rumah Terbuka

Masih lagi dalam mood raya walaupun raya sudah hampir dengan penghujungnya. Bila raya semestinya ada rumah terbuka dan seperti biasa memang banyak rumah terbuka dianjurkan oleh kawan sehingga tak dapat menghadirkan diri ke setiap rumah terbuka. Indahnya Hari Raya. =P

Read More →

Selamat Hari Raya!!! Merdeka!!!

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin. Alhamdulillah dapat sekali lagi kita dapat merasa indahnya suasana Hari Raya dan turut juga menyambut Merdeka di negara Malaysia yang tercinta ini. Alhamdulillah negara kita masih aman dan damai. Semoga keamanan ini dapat berkekalan sampai bila-bila.

Read More →

Munjung

Alhamdulillah. Selesai sudah munjung untuk tahun ini. Munjung? Apa tu munjung. Tak pernah dengar pon? Makanan kah? Atau permainankah? Apakah itu munjung.

Munjung dalam bahasa kasarnya boleh lah diertikan sebagai memberi juadah hari raya kepada saudara terdekat dan juga jiran tetangga. Untuk lebih terperinci, munjung boleh juga dianggap tradisi tapi tidak bermakna ia wajib dibuat oleh semua keluarga. Kalau keluarga itu berkemampuan dan ada rezeki lebih, boleh lah dikongsikan rezeki itu bersama keluarga yang lain.

Read More →

Lagu Raya by Upin & Ipin


Video ni comel gila. Aku respect btol suara latar belakang upin ipin ni. Kecik-kecik lagi dah pandai buat dua suara. Enjoy the video guys

Read More →

Kad Raya

Alhamdulillah masih lagi diberikan peluang untuk menjalani ibadah puasa pada fasa terakhir ini. Entri kali ini berkisar tentang kad raya. Menjadi kebiasaan untuk kita bertukar kad raya sesama rakan dan juga sedara mara tetapi semakin lama kad raya ini kian dilupakan. Mungkin atas faktor usia dan juga ketiada lapangan masa.

Read More →

'Clash of the Bloggers' Fantasy Team



Yeah!!! EPL sudah bermula dengan gemilangnya dan ada dua tema baru QPR dan Swansea. Bagaimanakah agaknya rentak permainan mereka? Sama-sama la kita ikuti EPL untuk musim ini.

Read More →

Keracunan Makanan


Salam Ramadhan semua. Apa khabar readers? Masih berpuasakah anda? Puasa ye, jangan ponteng-ponteng. Alhamdulillah kita masih lagi dapat berpuasa dengan tenang di bulan Ramadhan yang barakah ini.

Baru-baru ini saya baru dapat berita sedih dari sahabat saya yang mengatakan anak saudara perempuannya, Nurdini telah meninggal dunia akibat dari keracunan makanan. Al-fatihah untuk arwah Nurdini dan salam takziah kepada keluarga Nurdini.

Read More →

Salam Ramadhan

Alhamdulillah, bertemu juga kita kembali dengan bulan Ramadhan. Bulan yang penuh dengan keberkatan dimana semua syaitan dan jin telah diikat dan dibukakan segala pintu kebaikan. Alhamdulillah. Rebutlah segala kebaikan didalam bulan Ramadhan, tingkatkan amal kebajikan dan tinggalkan kemaksiatan.

Read More →

Wanita

Hari ini saya nak bercerita tentang wanita. Baru-baru ini saya ada terbaca entri yang berkisar tentang soal pemakaian tudung khususnya kaum wanita yang beragama Islam, yang lelaki tak payah gatal-gatal nak pakai tudung yer.

Tahukah anda wanita mempunyai banyak kelebihan berbanding lelaki. Tahu atau tidak, mari kita sama-sama baca entri ini sampai habis. Kenapa saya mengatakan wanita itu punya kelebihan, ini kerana wanita itu sendiri adalah istimewa. Tahu dari mana asal usul kejadian wanita? Wanita pertama iaitu Hawa telah dijadikan dari tulang rusuk Adam yang dimana letaknya dekat dengan hati. Pernah terfikirkah kenapa tulang rusuk itu sangat dekat dengan hati? Haaaaaa. Jawapannya adalah untuk dilindungi. Untung wanita-wanita diluar sana. ^_^

Read More →

"Menguji Kecerdasan Minda"


Hari ini saya ada jumpa satu benda yang menarik selama melayari laman sesawang di alam maya ini dan saya mahu berkongsi bersama pembaca-pembaca saya. (ada ke nak baca? =P) Entri ini hanya ingin menguji tahap kecerdasan minda yang kita ada sekarang. Boleh ke nak anggap sebagai menguji tahap kecerdasan minda? Boleh jer la. Siapa yang dah rasa terlalu hebat sangat tu, sila la jawap dengan hati yang tenang dan akal yang bersih. Selamat menjawab ^_^

Read More →

The Amazing Spiderman Trailer

The Amazing Spiderman. Akan ditayangkan pada tahun hadapan 7 March 2012. Movie berkisar bagaimana Peter Parker menjadi Spiderman. Movie yang bakal ditayangkan ini adalah dari Columbia Pictures dan bukan dari Marvel. Boleh masukkan tarikh ini dalam kalendar 2012 anda ye jika anda merupakan kipas-kipas susah mati Spiderman!

Read More →

Kesan Drama dan Movie di Tanah Air


Apa yang boleh dikatakan disini ialah memang tidak dinafikan drama dan movie yang dilahirkan telah semakin berkembang dan mempunyai respons dan juga pulangan yang bagus. Tahniah diucapkan kepada pengarah, direktor, pelakon-pelakon dan juga kepada mereka yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Tahniah sekali lagi saya ucapkan.

Movie yang terbaru Sekali Lagi KL Gangster dengan kutipan sehingga RM 10.3 juta. Memang tidak dinafikan sangat lumayan kutipan yang diraih. Tidak kurang juga drama Juvana yang sudah berakhir juga telah menarik bilangan penonton yang ramai. Lihat saja di laman-laman sosial tidak kira 'facebook' dan 'twitter' , pasti saja akan ada orang meng'update' apa yang terbaru didalam drama tersebut.

Read More →

New Family Members

Cop2, jangan buat apa-apa andaian sebelum habis membaca entri in ye. Entri ini juga tidak ditujukan khas untuk sesiapa kerana entri ini hanyalah sebahagian dari kisah hidup saya. ^_^

Entri ini berkisar tentang kisah hidup kucing-kucing saya yang sangat disayangi. Hahahaha. Detik lebih kurang jam 12.30 pagi waktu tempatan bersamaan dengan 14 July 2011, terdengar suara jeritan mama di luar rumah. Saya terus bergegas mendapatkan mama takut-takut ada kejadian tidak diingini berlaku dan alhamdulillah tiada kejadian yang tidak diigini terjadi tetapi saya tertegun. Kenapa? Kenapa? dan Kenapa?

Read More →

Cheque Payment by Nuffnang


Alhamdulillah. Yes. Yeah! Yahooooo! (macam banyak sangat je duit dalam cheque tu en). =P

Ops. Ni bukan cheque untuk blog yang ini yer. Ini hasil dari blog yang lama dan juga yang telah pupus. Hehehe. Banyak tak dalam cheque tu? Tak perlu la nak bagitaw. Hahahaha.

Seriously sangat teruja dapat payment dari nuffnang. Even dah lama juga saya tunggu kedatangan cheque ni, alhamdulillah dapat gak dan dah masuk dalam akaun. ^_^ (boleh berbelanja masa cuti ni)

Read More →

Biro Tandas


Biro Tandas. Agak-agak apa yang orang pikir pasal biro tandas ni kalau mereka baru pertama kali dengar? Honestly, masa first time 'Biro Tandas', memang otak trigger segalanya tandas. Segalanya tentang tandas. Bau, kotor, busuk dan yang lain-lain. Aigoooo. (dalam hati terpikir kenapa diberikan tugas sebegini)

Biro Tandas ni adalah sekadar nickname saja. Dapat nickname disebabkan banyak isu berbangkit disebabkan tandas. So secara langsung atau tidak langsung, nama itu melekat jadi Biro Tandas. Nama asal biro tandas ni LSS (Logistic, Secure & Service). Nama sikit punya sedap ni last-last dapat nama biro tandas. Tidak profesional langsung. Tapi apakan daya, asalkan tahu nama asal sudah la. (saja amik hati sebenarnya)

Read More →

Subway Popcorn

Hari yang mengenyangkan. Hari khamis yang sepatutnya disunatkan untuk berpuasa tetapi sudah jadi terbalik. Perut sudah kenyang tapi hati masih belum senang. Banyak lagi perkara masih belum dilaksanakan.

Untuk entri ini, kita cerita pasal makan untuk hari ini saja iaitu hari khamis. Hari dimulakan dengan bangun untuk solat subuh (bukan subuh dinasour yer), dan diteruskan dengan bersarapan seperti yang sudah dirancangkan pada hari sebelumnya. Nasi Lemak Sungai Pusu menjadi sasaran seawal pukul 730 pagi waktu tempatan. Last makan kat tempat tersebut dalam 2 bulan lepas sebelum tamatnya semester panjang. Ni bukan nak promote, tapi siyesli nasi lemak kat situ memang superb. Popular dikalangan student engineer dan juga student lain gak. Kalau kene masanya tue, memang penuh ar kedai tue bak kata member la. Tapi setakat yang saya pergi, belum bersesak lagi la untuk mengambil makanan. Mungkin terlalu awal. Pastu balik, singgah topup minyak jap dan sambung buat prototype.

Read More →

Toon Boom



Many things happen to me these past few days and alhamdulillah I've done through it pretty well. ^_^

Mari bercerita pasal toon boom. OK honestly nak bagitahu, animation is not really my field. All the sketches and the cartoon, I like it but doesn't mean I want to make it myself. It's need many complicated steps that make me feel "uuggghhhh". That reflect how I'm not like to create an animation. Sketching, drawing, oh and one more thing..I'm really bad in drawing. Seriously no offense. It's suck! Hahaha.

Read More →

22nd


I'm really excited to write this entry coz what, coz it's about the present that I received from one of my friends. Honestly, I'm truly deeply happy when I received the present coz I never expect that. Ok2, the stories begin here, it was really a heaven rain on that day, so I decide to take this person coz I know the rain will never stop at that time. This do not want me to get into trouble just bcoz want to pick 'this person'. At last I just pick up 'this person'.

On my way, the traffic was so uugghh, plus the heavy rain but I am getting used to it coz it is always rain every time I went back to my hometown. I just take my time and drive slowly to avoid any bad things happen. Arriving to the destination and I see this person face, this person look very tired. Maybe it's bcoz of the long journey from this person hometown.

Read More →

Entri Pertama


It's been a while since I write blog. So, sekarang bila nak start menulis kembali ada terasa kekok. Ye la, dah berzaman tak mengarang kat blog ni ha. Selalu mengarang kat dalam paper exam je. Itu pun bila masa exam je la, kalau tak memang jarang la nak menulis ni.

Hari ni Jun 4, masa sekarang 8.16 pagi. Lokasi, rumah tercinta. Suasana pagi dikampung sangat nyaman dengan radio yang mendendangkan lagu nasyid, almaklum la, radio Ikim, siaran kegemaran mama. Hehehe. Baru usai hujan sebenarnya, sejuk gile. Ikutkan hati, nak jer berselubung lagi dalam selimut tu, tapi memandangkan jarang bebenor nak sampai rumah ni, mari la menghabiskan masa bersama keluarga.


Read More →

 

Copyright © 2012 ShazwanZahry | Powered by Blogger | Template by 54BLOGGER